dugmee

9 Ekim 2011 Pazar

Spor hangi saatlerde yapılmalı?

Spor hangi saatlerde yapılmalı?

Biraz kafa karışıklığı riski yaratmak riskine rağmen biz burada vücudun en fazla miktarda kalori yaktığı zaman dilimlerini esas alarak egzersiz yapmak için en uygun zaman dilimini araştıracağız. Egzersizin anlamı pek çok kişi için zaten 'kalori yakmak' anlamına geldiğine göre, bu mantık hiç de yanlış sayılmaz.

Spor hangi saatlerde yapılmalı?

Kalori yakmak için metabolizma oranlarınızı yükseltmeniz gerekir. Burada orandan kastedilen şey vücudunuzun enerji harcama oranıdır...


Bu oranı elinizden geldiğince yükselttikten sonra bazal metabolizma üzerine eğilebiliriz. Bazal metabolizma oranı ise vücudun dinlenme halindeyken yaktığı kalori oranıdır. Bu oranı da yükseltmek elinizdedir.


Egzersiz yaptığınız her seferde kalori yakışınız artar ve siz egzersiz yapmayı bıraktıktan sonra yavaşça bazal orana döner.Azalma oranı oldukça yavaştır ve bu yüzden de siz egzersiz yapmayı bıraktıktan saatler sonra bile vücudunuz kalori yakmaya devam edecektir.


Azalma oranı oldukça yavaştır ve bu yüzden de siz egzersiz yapmayı bıraktıktan saatler sonra bile vücudunuz kalori yakmaya devam edecektir.



Zamanınızın çoğunu oturarak geçirdiğiniz bir ofiste çalışıyorsanız, vücudunuzun özel olarak sıkı çalışması gerekmiyor demektir ve metabolizmanız son derece yavaştır


Uykuya daldığınızda ise metabolizmanız en düşük düzeye iner.

daldığınızda ise metabolizmanız en düşük düzeye iner.

Bu prensibe dayanarak en yüksek randımana ulaşabilmeniz için, kalp atış hızınızı düzenli bir şekilde arttırarak zamanla metabolizmanızı gün boyunca daha yüksek bir orana da getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder