dugmee

1 Ekim 2011 Cumartesi

Cilt tipine göre bakım uygulamaları


Cilt bakımı malum tüm kadınlar tarafından üç aşağı beş yukarı bilinir. Peki hepimiz cilt tipimize en uygun bakımı mı yapıyoruz? Hiç sanmam… Melek’lerim, cilt tiplerine en uygun bakım yöntemlerini sizlere sunuyoruz.

Cilt tipine göre bakım farklı şekillerde yapılmaktadır. Güzel bir cilde sahip olmak için düzenli bir bakıma ihtiyaç vardır. Öncelikle cilt tipinizi tespit etmeniz gerekmektedir. Çünkü her cilt tipi farklı bakım teknikleri istemektedir.
Cilt tipleri genel olarak kuru cilt, normal cilt ve yağlı cilt olarak 3 tipe ayrılmaktadır. Bu cilt türlerine göre cilt bakımı farklılaşmaktadır. Kuru ciltler genelde mat ve gergin bir yapıya sahiptir. Ciltte çatlama, soyulma çok klay bir şekilde gerçekleşir. Kuru ciltte kırışıklıklar daha sık görülür. Normal cilt güneşe kuru ciltten daha fazla dayanabilmektedir. Normal ciltlerde özellikle çene, burun ve alın kısımlarında hafif yağlı olduğu görülmektedir. Cilt dokusu sık sıralanmış şekildedir. Yağlı cilt ise görünüş olarak diğerlerinden daha parlaktır. Yağlı ciltlerde gözenekleri tıkayan yağ tabakaları sayesinde hava ile temasta ciltte siyah noktaların oluşmasına sebep verir. Yağlı ciltler çok çabuk toz toplamaktadır.
Normal cilt tipi bakımı
Eğer normal bir cilt tipine sahipseniz diğer tiplere göre daha az bakıma ihtiyacınız var demektir. Cildi tahriş edicek ürünlerden uzak durmak gerekmektedir. Alkol değeri az tonikler kullanılmalıdır. Normal cilt bakımı için sabahları sırasıyla önce sıcak sonra da ılık su ile yıkanmalı ve kükürtlü veya lanolinli bir sabunla yüz iyice tamizlenmelidir. Yüzdeki yağlı bölgeler fırça ile temizlenmeli ve hafif tonik kullanımından sonra koruyu maddelerin yüzde dağıtılması sağlanmalıdır. Normal cilt bakımı akşamları ise cildi temizleyici süt ile temizlenmelidir. Nemlendirici kremde kullanılabilir.
Yağlı cilt tipi bakımıYağlı cilt bakımı önemlidir ve her gün yapılması gerekmektedir. Cilt temizliğinde temizleyici süt kullanılmalı ve ağır kremlerden kaçınılmalıdır. Sabahları bakım yapmadan önce sıcak sonra da soğuk su ile yıkanmalıdır. Ardından yumuşak ve uzun tüylü fırça ile yüzün yağlı bölgeleri iyice temizlenmelidir. Ciltte kurutucu tonik kullanılmalı ve özel koruyucu krem tercih edilmelidir.
Kuru cilt tipi bakımı
Kuru cilt tipleri çok hassastır. Kuru cilt bakımı için yağlı kremler ve alkollü tonikler tercih edilmemelidir. Sabahları önce soğuk sonrada ılık su ile yüz iyice temizlenmelidir. Cilt lanolinli sabun ile temizlenmeli ve besleyici süte ve alkolsüz tonik tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder