dugmee

1 Ekim 2011 Cumartesi

Moda Trend,Moda 2011,Fashion Moda,Kadın Moda,Kadın Modası,Bayan,


2011-2012 sonbahar-kış koleksiyonlarının tanıtıldığı moda haftalarında finale gelindi
2011-2012 sonbahar-kış koleksiyonlarının tanıtıldığı moda haftalarında finale gelindi. Milano’nun ardından şimdi tüm sektör gözünü Paris’e dikmiş durumda... Ve bu maratonun özetini çıkaracak olursak; önümüzdeki kış çok renkli geçecek!

Son günlerde moda dünyası fazlasıyla hareketli... Bir yandan dünyaca ünlü tasarımcılar moda haftalarında birbiri ardına defile düzenleniyor, bir taraftan kulislerde sektörü ilgilendiren sansasyonel haberler konuşulup tartışılıyor. Malumunuz; söz konusu sansasyonel olayların en son ve en önemlisi de John Galliano’nun Christian Dior’daki kreatif direktörlük görevine son verilmesi...

Neyse, biz sansasyonları bırakıp modaya dönelim...

Son dönemde düzenlenen moda haftalarında, sunumlar görkemli sahne şovlarıyla desteklendi. şov dünyasının en gözde isimlerinden Lady Gaga, Nicola Formichetti’nin hazırladığı Thierry Mugler koleksiyonunun tanıtıldığı defilede podyuma çıktı. Gaga’nın aykırı tarzıyla renk kattığı defilede dolgu topuklu ayakkabılar ve transparan elbiseler ön plandaydı...
2012 KİŞİ MERCEK ALTINDA
* Renk ve desenden korkmayın: Kış aylarının vazgeçilmezi düz koyu renk kıyafetler, yerlerini geometrik desenlerle hareketlenen, renklerin özgürce kullanıldığı ve faklı materyallerin bir araya getiren parçalara bıraktı. Dries Van Noten ile Balenciaga koleksiyonları da bu yeni ve renkli trendin etkisinde... Yeşil, mavi, turkuaz, turuncu, gül kurusu ve kırmızı, soğuk kış günlerinde keyfimizi yerine getireceğe benziyor.
* Düşük belli kalem etekler: ışte 2011-2012 kış sezonunun en vurucu kalıplarından biri; çeşitli uzunluk, renk ve desenlerde karşımıza çıkacak olan düşük belli kalem etekler... Bunlar her yaştan kadının gardırobuna girmeye aday...
* Karışıklık iyidir: Gardıroplar her geçen gün biraz daha özgür, kombinasyonlar her geçen sezon biraz daha sınır tanımaz oluyor. Önümüzdeki yıl da tek bir kombinde farklı desenlere sıkça rastlayacak, epey eğleneceğiz!
* Pantolon etekler geri döndü: 1910 ve 20’li yıllarda avangard kadınların tercih ettiği pantolon etekler, önümüzdeki kış tüm haşmetiyle geri dönüyor. Örneklerini Gareth Pugh’un şifon kumaşlarla hazırladığı koleksiyonunda bol bol görmeniz mümkün.
* Paçalar kısaldı: Bilekte biten pantolonlar ve capri’ler artık sadece yaz aylarının baş tacı değil. Bu kalıplar gelecek kışa da damgasını vuracak gibi görünüyor.
* Yakalar genişliyor: Önümüzdeki kış için alışverişe çıkarken, alacağınız palto ve ceketlerinin yakalarının yeterince geniş olup olmadığına bir bakın!
* Bilekleri bantlı ayakkabılar: Birçok tasarımcı kıyafetlerini bilekten bağlı ayakkabılarla tamamladı. ıster etek ister pantolonla kombinleyin, zarif ve modern görüneceğinizden süpheniz olmasın..
Özel dikim günleri başlıyor
Beymen, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü ıtalyan erkek giyim markalarının özel dikim servislerini müşterileriyle buluşturuyor. Ermenegildo Zegna, Kiton ve Corneliani, belli günlerde, farklı şehirlerdeki Beymen’lerde müşterilerle buluşacak. Markaların yurtdışından gelen ekipleriyle buluşmak için randevu alanlar, kişiye özel tasarımın keyfini çıkarabilecek.
Moda rüzgarları Ankara’da esiyor
7-11 Mart tarihlerinde gerçekleşecek Ankara International Fashion Week, “şehrin Her Yeri Moda” sloganıyla ünlü markaları moda severlerle buluşturacak. Beş gün sürecek olan organizasyonda ayrıca Gamze Saraçoğlu, Cemil ıpekçi ve Abed Mahfouz gibi tanınmış modacılar da kendi koleksiyonlarıyla yer alacak.


Yasemin TACİROĞLU /Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder