dugmee

2 Ekim 2011 Pazar

Saç, Saçlar, Sarı Saçlar, Sarı Saçların Bakımı


İki adet limonun suyunu sıkın ve içine aynı miktarda sıcak su ilave edin. Biraz soğuduktan sonra ılık olarak saçlarınıza iyice yedirerek sürün. Yaklaşık 15 dakika güneşte kurutun ve saçlarınızı su ile durulayın.
Saçların Parlaması İçin
15-20 adet yeşil cevizin kabuklarını rendeleyin. İçine bir avuç pazı yaprağı koyup yarım saat üç su bardağı suyun içinde kaynatıp süzün. Daha sonra içine şampuan kıvamına gelecek kadar yumurta sarısı ile limon suyu ilave edin. Yatmadan önce saçlarınızı bu karışımla yıkayıp durulayın.
Bir fincan badem yağının içine bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ekleyip saçlarınızı bu karışımla yıkayıp durulayın.
Normal Saçlar İçin Saç Bakım Toniği
Bir fincan zeytin yağının içine içine birer çorba kaşığı biberiye yağı, deniz tuzu ve elma sirkesi katıp iyice karıştırın. Daha sonra karışıma bir tatlı kaşığı kuru toz hamur mayası ilave edip tekrar karıştırın. Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak iyice sürün ve mutfağınızda kullandığınız streç film ile saçınızı sarın. Onun üzerine de sıcak havluyu sarın yaklaşık iki saat kadar bekledikten sonra saçınızı bol su ile durulayın.
Yağlı Saçlar İçin Saç Bakımı
Biraz biberiye bitkisi ve biraz kekiği birbuçuk su bardağı kaynar suda çay demler gibi demleyin. Bir süre dinlendirdikten sonra süzün. Daha sonra bu karışımı temiz saç diplerinize iyice yedirerek sürün ve saçlarınızı kendiliğinden kurutun. (Durulama ve yıkama yapmayın.)
Saç Dökülmesi İçin Saç Bakım Maskesi
Bir çorba kaşığı öğütülmüş çörek otuna iki çorba kaşığı susam yağı, bir tutam defne yaprağı koyup iyice karıştırın ve bir saat bekletin. Saçlarınıza masaj yaparak dipleriyle birlikte sürün. Saçınıza sıcak bir havlu sarıp yaklaşık iki saat bekletin ve bol su ile durulayın.
Saç Dökülmesi İçin Saç Bakım Maskesi 2
1 çay bardağı zeytinyağının içine bir tane çubuk şeklinde tarçın, bir çay kaşığı kıyılmış dere otu, bir tatlı kaşığı biberiye yağı ve bir tatlı kaşığı kuru toz maya karıştırın. Karışımı saçınıza sürüp yaklaşık iki saat bekleyin ve bol su ile saçlarınızı durulayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder