dugmee

2 Ekim 2011 Pazar

Sağlıklı Saçlar için Bitkisel Öneriler,Saç Bakım Maskeleri, Şifa


Sağlıklı saçların en önemli özelliği yeterli ölçüde uzaması, temiz, kırıksız, kepeksiz ve parlak olmalarıdır. Bazı kolay çözümlerle baştaki kan dolaşımı düzenli olacak ve saçlar sağlıkla ışıldayacaktır.
Saçlara yıkama esnasında elma sirkesi ile masaj yapmakkaşıntı ve kepeklenmelerin önüne geçecektir. Aynı şekilde durulama suyuna papatya ve kedi nanesi katmaktakafa derisi kaşıntılarını geçirir. Saçların düzenli uzaması için huş ağacı yapraklarından yapılan çaydan her gün bir bardak içilmelidir. Isırgan ve su teresi çayı da aynı işi görür.Saç sağlığı için vücudun diğer bölümlerinin sağlığı da çok önemlidir. Özellikle böbreklerin düzgün çalışması gerekir. Bu amaçla ahududu ya da böğürtlen çayı içilmelidir.
Saçların parlak olması için yıkama suyuna bir avuç atkuyruğu bitkisi atılmalıdır.
Biberiye saç büyümesini arttırır ve kafadaki kan dolaşımını düzenler. Kafa derisindekikepek, konak gibi hastalıkları temizler. Çayı içilebilir ya da banyo suyuna eklenebilir.
Saç dökülmelerini önlemek için kadife çiçeği, karapelinotu ve öküzgözü çiçeği karışımı kaynatılarak saç diplerine friksiyon yapılabilir. Jatamansi denilen hint bitki çayı saç dökülmesini hızlı bir biçimde giderir.
Tırfıl bitkisi ilk aşamalarda kullanıldığında dökülmelerin önüne geçer. Günlük 3-6 gram tüketmek yeterlidir.
Yüksükotu ve çobandeğneği (çobançökerten) bitkileri ile saçların yıkanması genel problemlere engel olarak saç sağlığını korur.
Sağlıklı saçlar için tarçın, dut ve deniz ürünleri tüketimine önem verilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder