dugmee

2 Ekim 2011 Pazar

Şişmanlatmayan kebap, (billur kebabı),diyet kebab,diyet kebap


Şişmanlatmayan kebap (billur kebabı) için gereken malzemeler ; 

4 adet orta boy patlıcan, 150 gram tavuk eti, 1 orta boy kuru soğan, 3 diş sarımsak, 3 adet çarliston biber, 1 demet maydanoz, 5 adet kültür mantarı, 1 çorba kaşığı biber salçası, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı tam buğday unu, 1 bardak soğuk light süt, 100 gram light kaşar, 1 çay kaşığı himalaya, 1 çay dağ kekiği, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı mercanköşk

Şişmanlatmayan kebap (billur kebabı) hazırlanışı ; patlıcanlarımızı alacalı şekilde soyun ve tuzda bekletin. Tüm sebzelerimizi küp şeklinde doğrayın. Sırası ile önce zeytinyağında soğan ve tavukları kavurun, sebzeleri de ekledikten sonra iyice öldürün. Salça ve 2 su bardağı su ilave edin, ağır ateşte kaynamaya bırakın, ayrı bir kabın içinde zeytinyağında tam buğday ununu kavurarak soğuk süt ekleyip, beşamel sos kıvamına getirin. Patlıcanların içini oyduktan sonra kaynayan karışımı süzerek patlıcanlarımızı döşeyiniz. Beşamel sos, rendelenmiş light kaşarla üzerine kapattıktan sonra kalan suyu yarısını geçmeyecek şekilde ekleyip. 180 derecede fırınlayıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder