dugmee

1 Ekim 2011 Cumartesi

2012 erkek modası,Moda,Trend,Stil,Fashion,Fashion Trend,Fashion


2011-2012 ilkbahar-yaz erkek koleksiyonları görücüye çıktı
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Milano Moda Haftası’nda ünlü tasarımcılar 2011-2012 ilkbahar-yaz erkek koleksiyonlarını görücüye çıkardı... Tasarımların hemen hemen hepsinde baharın tazeliği hissediliyordu. Gucci, Prada, Dolce&Gabbana ve Giorgio Armani, podyumların öne çıkan isimleriydi.

GIORGIO ARMANI: Takım elbiselerde dar paça hakimiyeti

Giorgio Armani koleksiyonunda göze çarpan en önemli nokta skinny jean’lerdi... Ünlü modacı özellikle takım elbiselerde dar paça pantolon modelleri kullanmayı tercih etmişti. Ceketlerde ise iki düğmeli, vücuda oturan bir tarz vardı. Tüm bunların yanında Armani, artık imzası haline gelmiş olan örme kazaklara 2011-2012 ilkbahar-yaz koleksiyonunda da yer vermişti. Öne çıkan renkler ise açık yeşil, gri, çivit mavisi ve siyah... Kruvaze takım elbiselerine çoğunlukla uçları sivri, siyah, beyaz ve gri mokasen ayakkabılar eşlik ediyordu. Yelekleri de koleksiyonunda bir hayli kullanan Armani, aksesuar olarak da güneş gözlükleri, zincirler, kepler, eşarplar ve çantaları tercih etmişti. Uçuşan kumaşlardan tasarlanan gömlekler ise çoğunlukla düğmesizdi...

DOLCE&GABBANA: 20’nci yıla özel Sicilyalı koleksiyon

Sicilya Duygusallığı adını taşıyan defilede piknik temaları ön plandaydı. Siyah ve çikolata renginin kullanıldığı koleksiyonda, krem rengi ipek ya da koton ceketler, şortlar ve yeleklerle oluşturulan üç parçalı kıyafetler hakimdi. Piknik temasının hissedildiği tasarımlarda, mankenler podyuma içi sebze-meyve dolu piknik sepetleriyle çıktı. Ünlü marka ayrıca bu defileyle 20’nci yılını da kutladı. Dolce&Gabba’nın koleksiyonu yaratırken başlangıç noktası ise ünlü ressam Edouard Manet’in “Çimlerin üzerinde yemek” adlı tablosu olmuş. Çim motifleri ile bezenen kazaklar, farklı boyama teknikleri ile baharı çağrıştıran açık renk jean’ler zaten bu temayı doğrular nitelikteydi.

GUCCI: 1970’lerden esintiler, fit kesimler

Gucci ilkbahar-yaz koleksiyonu, fit kesimleriyle göze çarpıyordu. Koleksiyonun hemen hemen hepsi, dar paça pantolonlar ve ceketlerden oluşuyordu. Kızılderililerden esinlenilerek yaratılan örgülü parçalar, ince gömlekler, çizgiler dikkat çekiyordu. Kasketler, kemerler ve eşarplar Gucci koleksiyonun da ana aksesuarlarındandı. Büyük çantalarla tamamlanan koleksiyonun ana renkleri ise gri, kahverengi ve siyahtı. 1970’li yılların kesimleri andıran tasarımlarda, ipek ceket ve gömlekler, buruşuk efektler, kısacık şortlar ve kalın örgülü kazaklar önümüzdeki yaz erkek modası hakkında önemli tüyolar veriyordu.

PRADA: Çizgilerle detaylandırılan yalın tasarımlar

Prada’nın koleksiyonu çok basit ve sade görünüyordu... Çizgilerin her tasarımda görüldüğü koleksiyonda, özellikle yakaları yuvarlak ve omuza kadar açık olan kazaklar ön plandaydı. Bol paça, salaş pantolonların yoğunlukta olduğu Prada koleksiyonunda, V yaka kesim gömlekler ön plandaydı. Gömleklerin kenarlarını kalın çizgilerle belirginleştiren marka, takım elbiselerde tek düğmeli ceketleri ve dar pantolonları tasarlamayı tercih etmişti. Çoğunlukla siyah olan tasarımları renklendirmek için kırmızı, mavi ve sarıları tercih eden Prada, aksesuar olaraksa büyük çantaları kullanmış.
Kaynak:Gazetevatan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder