dugmee

1 Ekim 2011 Cumartesi

İç Giyim Modası,Erkek,Erkek Modası,Erkek Giyim,Erkek Kiyafetleri


Turuncu, kırmızı ve fuşya kışın gözde tonları...
Bu haber, önümüzdeki sonbahar ve soğuk kış günlerine ait, ancak ben şu an oğlumla birlikte tatildeyim... Çeşmenin sıcağında yünleri, kaşmirleri yazmak zor. Kışın yaz koleksiyonlarını yazmak eğlenceli olsa da yazın kış koleksiyonlarını yazmak o kadar değil. Zira ben de pek çok kişi gibi yaz bitsin istemiyorum. Ancak altını çizmeliyim ki bu kış, siyahlar ve grilere canlı turuncular, kırmızılar ve fuşyalar eşlik ediyor. Yani kışın da keyifli ve yazdan kalma günler yaşayacağız.
Tüm bu renklerle birlikte ağırlıklı olarak koleksiyonlara 70lerin hakim olduğunu söylemek mümkün. Bol paça pantolonlar, yüksek belli etekler, kürkler, balıkçı yaka kazalar...
AH O 70LER
Önümüzdeki sonbahar ve kış için 70lerin etkisinde kalan ve en renkli koleksiyonu hazırlayan markalardan biri Gucci. Ünlü marka tavus kuşu mavisi, petrol yeşili ve özellikle de şarap kırmızısıyla renk vurgusu yapıyor.
Ünlü yıldızların da tercih ettiği markalardan BCBG Max Azria da 1970lerden ilham alarak zarif ve yalın siluetlerin hakim olduğu bir koleksiyon hazırlamış.
Güçlü ve feminen kadınlara yönelik tasarlanan akıcı siluetler, renk bloklarının oluşturduğu harmoniyle bütünleşerek bohem bir hava yansıtıyor. Asimetrik detaylar ve geometrik şeritler koleksiyonun modern kimliğini öne çıkarıyor. Doğal renklerin, canlı renklerle mükemmel uyumu birçok stilde kendini gösteriyor. Cesur kırmızı ise vurgusuyla kış sezonuna cazibe katıyor. Kış gardıroplarına cazibe katan bir başka unsur da kürk detaylar. Diğer pek çok markanın da koleksiyonunu hareketlendirmek ve güç katmak için kullandığı kürk detayları, özellikle yaka ve kollarda tercih ediliyor.
RENK PATLAMASI
Burberry de bol görünümlü dış giyim ürünlerinin hakim olduğu koleksiyonuna neon renklerdeki trençkotları ve rengarenk kareli montlarıyla vurgu yapıyor. Turuncu, sarı gibi neon renklerin hakim olduğu yağmurlukları ve yine aynı renklerdeki ayakkabılarıyla sezona iddialı bir bakış açısı getiren marka, havalı kaz tüyü montlarıyla da bütün kış sizi sıcacık tutacağa benziyor. Bütün bu renk patlamasının yanı sıra, geçmişinden ilham alan marka klasikleşen devetüyü rengi ve toprak tonlarıyla koleksiyonunu orantılıyor. Kadın koleksiyonunda çiçekli desenlerin öne çıktığı etek ve bluzları, rengarenk uzun hırkalarla kombinleyen Mavi de kışı renkli karşıyan markalar arasında yerini alıyor. Sezonun beklenen jean modeli Amber, geniş paçalarıyla 70leri günümüze taşırken, narçiçeği rengindeki Lindy yazdan kışa yumuşak ve renkli bir geçiş sağlıyor. Erkek koleksiyonundaysa kareli gömlekler, yepyeni renk seçenekleri sunuyor.
NASIL GİYİLİR?
Turuncu, kırmızı ve fuşya gibi canlı renklerin ön planda olduğu kış günlerinde, geçen yıllardan kalan gri ve siyah gibi koyu tonlardaki giysilerinizi bu renklerle kombinleyebilirsiniz.
Bir başka alternatifse turuncunun altına pembe, pembenin üstüne kırmızı giymek. Hiç yan yana gelmeyeceğinizi düşündüğümüz renkleri rahatlıkla giyebileceğimiz bir kış geliyor.
Aysun Öz Kaşi/Akşam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder