dugmee

2 Ekim 2011 Pazar

Kalça Kaldırma Hareketleri-Kalça Kaldıran Egzersizler,kalça eritme egzersizleri


Kalça Kaldırma Hareketleri-Kalça Kaldıran Egzersizler

Kalkık ve sıkı kalçalar her bayanın sahip olmak istediği bir şeydir. Çünkü kalçaların kalkık olması sizlerin bakımlı, sıkı ve egzersiz yapan bir vücuda sahip olduğunuzun adeta imzasıdır. Peki bu kalça kaldırmak için sadece estetik ameliyatlar ve liposakşın gibi güzellik operasyonları mı işe yarıyor. Daha doğrusu doğal yöntemlerle kalça kaldırmanın bir yolu veya yöntemi yok mu. Elbette doğal yöntemler ile kalçaları dikleştirmek ve sıkılaştırmak mümkün. Peki bunu nasıl başaracağız. Yanıt çok basit. Kalça kaldırma egzersizleri ve hareketleri ile:

Son günlerde çok moda olan popo kaldırma ya da popo dikleştirme aslında herkesin merak ettiği


bir konudur. Birçok bayanın hayali kalkık, dışa bombeli selülitsiz bir popo ve sıkılaştırılmış kalçalardır. Birkaç asır önce yapılan sanat eserlerinde geniş kalçalara ve popoya sahip kadınlar estetik, güzellik ve cinsellik sembolü olarak ifade edilmekteydi. Değişen zamanla birlikte estetik normlarında değişmesi sonucunda, günümüzde dar kalçalı ve arkaya doğru çıkık popolu bayanlar seksi ve güzel kadınlar olarak kabul edilmektedir.



Aşırı kilo alıp verme sonucunda bazı kişilerde popo düşer, kalçalar ve bacak içinde sarkmalar görülebilir. Bu durumlarda popo kaldırma, kalça ve bacak sıkılaştırma hareketleriyle istenilen toparlanma sağlanmazsa kişinin özgüveni bile sarsılabilir. Günümüzde arzu edilen kalça ve popo biçimini; yuvarlak ve arkaya doğru çıkıntılı, kasların belirgin olduğu, yanlara doğru taşmayan, dar biçimli, üst alt mesafesi kısa olarak açıklamak doğru olur sanırım.



Bu konuda size anlatabileceğim birkaç egzersiz hareketi ile kalçalarınızı daraltıp poponuzu arkaya doğru çıkartıp kaldırabilirsiniz. Böylece popo kaslarınız biraz sıkılaştığı zaman kotunuzun içinde çok seksi bir görünüm alacaktır. Bu hareketleri yaparken bacaklarınızın da sıkılaştığını ve selülitlerden kurtulduğunu görürseniz hiç şaşırmayın.



DAĞA TIRMANMA HAREKETİ

step hareketleri Şınav pozisyonu alarak ellerinizi yere koyun ve ayak parmaklarınızın üzerinde durun.



Ellerinizi hareket ettirmeden, bir ayağınızı göğsünüze çekip diğerini arkaya ittirin. Hızlı bir şekilde diğer ayağınızı göğsünüze çekerken diğerini geriye fırlatın. 1 dakika boyunca ayak değiştirerek bacaklarınızı ve poponuzu çalıştırın.
YÜZÜSTÜ BACAK KIVIRMA
selülit giderici dambıl hareketleriYüz üstü sehpaya uzanıp bir adet dambılı ayaklarınızın arasına sıkıştırın. Yavaşça topuklarınızı poponuza yaklaştırıp yeniden dizlerinizi düzleştirin. Bu hareketi 8-10 kere tekrar edin. Eğer dambılı ayaklarınızla taşımakta zorlanıyorsanız ağrılığı hafifletin.
Bu hareketi tekrarlayarak selülitlerinizden de kurtulmanız kolaylaşacaktır, çünkü komple popo, bacak ve baldırlarınızı sıkılaştıran bu harekete hiçbir yağ kütlesi dayanamaz.


ACEMİ SQUATI
yeni başlayanlar için spor hareketleriPopo kaldırma hareketlerinden en etkilisi squat dediğimiz çömelme hareketidir. Eğer bu hareketi daha evvel hiç yapmadıysanız, belki sizin için acemi squatı ile başlamak daha uugun olabilir.
Elleriniz ile her hangi bir direğe tutunup dizlerinizi aralayın. Vücut ağırlığınızı poponuza ve bacaklarınıza vererek çömelin. 1 saniye bekledikten sonra yavaşça doğrulun. Kalkarken kol kaslarınızı kullanmamaya ve kendinizi çekmemeye özen gösterin.
Bu hareketi gün içinde 8-12 kez tekrar etmeye çalışın, üst bacağınız ve poponuzda ısınma hissedeceksiniz, bu yağların eridiği ve kaslarınızın sıkılaştığına işarettir.





ADIM ADIM ÇÖMELME

step hareketleri popo kaldırma egzersizleriBir çift dambıl alıp kollarınızı yanlarda serbest bırakın. Sırtınız dik olsun.



Geniş bir adım atıp, arkada kalan dizinizi neredeyse yere değdirin. Beliniz bükülmesin.Kalkarken, öndeki adımınızı çok hızlı bir şekilde yeri ittirerek geriye alın.



Şimdi aynı şekilde diğer adımı öne atıp çömelin. Bu hareketi haftada 3 kez ikişer set halinde 10-12 tekrar yapmaya çalışınız.





HALTER SQUAT
bacak ve kalça sıkılaştırıcı en iyi hareketDaha evvelde bahsettiğim gibi kalçaları ve popoyu çalıştıran en etkili hareket çömelme hareketidir. Bu yüzden olsa gerek profesyonel haltercilerin popoları ufacık ve dışarıya doğru çıkıktır.
Hafif ağırlıkta bir halter alıp iki elinizle omuzlarınıza yerleştirin. Belinizin bükülmemesine özellikle dikkat edin, eğer mümkünse bir ağırlık kemeri takıp belinizi destekleyin.
Ağırlığı poponuza ve bacaklarınıza vererek çömelin. 1 saniye bekledikten sonra yavaşça doğrulun. 2 set olarak 8-10 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.








DAMBIL ile STEP HAREKETLERİ
step hareketleri videosu
Bir çift dambıl alıp kollarınızı yanlarda serbest bırakın. Sırtınız dik olsun. Hafif yüksek bir basamak veya tahta kutuya tek adım ile çıkarak inin.
Üzerine çıkacağınız kutunun yüksekliği hareketin zorluğunu arttıracaktır. Bu yüzden önce dambıllar olmadan bir dene yaparak sakatlanma riskinizi minimuma indirin.
Yorulana dek 15 tekrar yapmaya çalışın, eğer üzerine çıkabileceğiniz bir kutu veya basamak bulamazsanız apartmanınızın merdivenlerini de kullanabilirsiniz.







HALTER SQUAT (faklı versiyon)
basenleri sıkılaştırıcı hareketHafif ağırlıkta bir halter alıp iki elinizle ensenize yerleştirin. Belinizin bükülmemesine özellikle dikkat edin, eğer mümkünse bir ağırlık kemeri takıp belinizi destekleyin.
Ağırlığı poponuza ve bacaklarınıza vererek çömelin. 1 saniye bekledikten sonra yavaşça doğrulun. 2 set olarak 8-10 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.







YATARAK BACAK KIVIRMA
selülit tedavisi kesin çözüm



Yüz üstü bacak kıvırma cihazına uzanın, pedli silindir baldırlarınızın çok az altında kalacak şekilde ayaklarınızı yerleştirin.



Vücudunuzu pedden oynatmadan, dizlerden bükerek ağırlığı mümkün olduğunca kaldırın.



İki saniye bekledikten sonra dizlerinizi düzleştirerek, ağırlığı yeniden başlangıç pozisyonunuza döndürün.


SMITH MAKİNASINDA SQUAT
spor hareketleri kalçaSmith makinası yanlardan kızaklar üzerinde gidip geldiği için çok güvenli bir alettir. Çömelme hareketini ağır çalışmak istiyorsanız bu makinayı tercih etmelisiniz.
Ağırlıkları yerleştirdikten sonra barın altına geçerek ensenize koyun. Hafif yükselip barı elleriniz ile çevirin ki kancalar güvenlikten kurtulsun.
Ağırlığı poponuza ve bacaklarınıza vererek çömelin. 1 saniye bekledikten sonra yavaşça doğrulun. 3 set olarak 10 tekrar yapmanız yeterli olacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder